Ali so otroci zmedeni, če se učijo več jezikov hkrati?

To je vprašanje, ki si ga postavi večina staršev, ko razmišlja, ali svojega otroka vpisati v nov jezikovni tečaj. Odgovor je: ravno nasprotno! V resnici se lahko otroci učijo večjega števila jezikov hkrati, lahko postanejo dvojezični, nekateri celo večjezični in s tem veliko pridobijo, saj ima po mnenju raziskovalcev Univerze iz Cornella, učenje novega jezika izjemen vpliv na razvoj mišljenja pri majhnih otrocih.  

Dvojezičnost in večjezičnost sta pri otrocih zelo pogosti. Dejstvo je, da je pravzaprav že nenavadno,  če otrok pozna zgolj en jezik. Tako, kot se dojenčki in malčki učijo maternega jezika s poslušanjem besed, stavkov, pesmic in zgodbic, ki se znova in znova ponavljajo in ob tem od svojih skrbnikov prejemajo pozitivno povratno informacijo, se lahko otroci učijo tujega jezika s pomočjo enake naravne tehnike. Učenje tako ne povzroča jezikovne zmede ali kognitivnega primanjkljaja, kakor je veljalo v preteklosti. Dejstvo, ki ga je potrdila raziskava Univerze iz Cornella je, da otroci, ki se naučijo drugega jezika, lažje ohranijo pozornost (kljub zunanjim dražljajem) v primerjavi z enojezičnimi vrstniki.

 

Zato je še toliko bolj pomembno, da otroke spodbujamo in podpiramo pri učenju tujih jezikov. Novega jezika pa naj se otrok uči tako kot maternega:  naravno, preko igre ter z veliko mero kreativnosti in zabave!

Vir: Cornell Language Acquisition Lab, Helen Doron Educational Group

08. marec 2016
Spletna stran uporablja piškotke v skladu s splošnimi pogoji. SPREJMI  ZAVRNI
Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.
Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).
Ponudnik MICERO - poučevanje jezikov, Jasmina Miklič s.p. na spletnem mestu www.tecajinemscine.com uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku MICERO - poučevanje jezikov, Jasmina Miklič s.p. in tretjim osebam (Google, Google Analytics).
Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Vir

Naziv piškotka

Namen piškotka

Trajanje piškotka

Piškotek po našem mnenju sodi med izjeme po ZEKom-1

Obrazložitev izjeme ZEKom-1

Spletno mesto

tecaji_nemscine

Piškotek označuje, da je uporabnik zavrnil ali dovolil uporabo piškotov

Za čas seje

DA

Brez piškotka ni možna nastavitev piškotkov za potrebe uskladitve z ZEKom-1

Zunanja aplikacija

Disqus aplikacija

Piškotki omogočajo uporabo komentarjev bloga v spletnem mestu

Za čas seje

DA

Brez piškotka ni mogoča uporaba zunanjega sistema za komentarje bloga.S podajo soglasja v piškotke se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.
Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.
SPREJMI | ZAVRNI
Zapri